Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Oliebollenactie meer dan geslaagd "haalt zelfs lokaal nieuws" (2018)
Een top vierde editie van de oliebollenactie is alweer achter de rug. Ruim 1500 oliebollen met liefde, veel toewijding en plezier gebakken en geproefd. En het doel een mooie dag bij elkaar bakken voor de jongeren in 'T Span. Zo begon de dag om 5.45 uur voor een aantal oliebollenbakkers. Het opbouwen van de tent was daags daarvoor gedaan met hulp van 2 top vrijwilligers die elk jaar weer helpen. Alles stond klaar mix, bier, appels, rozijnen (geweld en wel) en natuurlijk de koffie en glühwein. Ook mag de Top2000 op deze dag niet ontbreken. De eerst bollen lagen om 7.15 uur in de olie, waarna rond 8 uur de versterking zich melden en de ploeg volop aan de slag ging. Om 12.00 uur waren we al over de helft heen  van de ruim 1500 bestellingen, dat hadden we in alle voorgaande editie niet gehaald. Toen tegen 14 uur de lokale pers als in TV Gelderland zich melden was het even presteren op het hoogste niveau. Om 15.30 uur gingen de laatste bollen de olie in en waren we klaar met bakken althans. De hele dag door kwamen complex-bewoners en bewoners uit de buurt kijken en oliebollen ophalen die zij besteld hadden. Het aantal bestelling uit de buurt was dit jaar groter dan ooit. Overtuigd dat mede door de Lentse Lucht er zoveel lieve buurtbewoners onze actie gesteund hebben. 

Na al het beslag maken en bakken van oliebollen is het tijd voor opruimen. Niet de leukste klus maar ook dat hoort bij een feestje als dit. De Top2000 nog even harder aan des te sneller gaat als dat poetsen en opruimen. Voldaan en tevreden kijken we terug op deze editie. Met een geweldige sponsoring van de BBQ Brandtweer en alle bestellingen uit de buurt hebben we een mooi bedrag bij elkaar gebakken. Waarvoor onze hartelijke dank van één ieder van jullie. Wij hopen dat de oliebollen goed gesmaakt hebben en wensen iedereen een fantastisch goed 2018 toe. 

Bijzondere dank aan Lucas van de BBQ Brandtweer en aan onze bakkenhulpen! Zonder hen zijn wij nergens! 

Tot volgend jaar! Joost en León