Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Nieuws:

Lezing Prof. Dr. Jacqueline Vink: ‘Verslaafd aan…invloed van erfelijkheid en omgeving’

Programmacommissie Kinkelacademie
12 april 2018 , 237x gelezen

DE KINKELACADEMIE ORGANISEERT:

Lezing Prof. Dr. Jacqueline Vink: ‘Verslaafd aan…invloed van erfelijkheid en omgeving’

Verslaafd aan sigaretten of alcohol? Aan hamburgers of suiker?

De rol van genen en omgeving bij verslaving.

De Kinkelacademie heeft Prof. Dr. JACQUELINE VINK, hoogleraar Psychopathologie van kind en gezinde aan de Radboud Universiteit, uitgenodigd om op maandag 7 mei om 20.00 uur over dit onderwerp een lezing te geven.

Van middelengebruik of verslavend gedrag wordt wel eens gezegd ‘dat zit in de familie’. Als pubers rokende ouders of rokende broers en zussen hebben, is de kans veel groter dat ze zelf ook gaan roken.. Maar hoe zit dat precies? Jacqueline Vink gaat in op de rol van erfelijke factoren versus gezinsomgeving. Ook onderzoek naar genen die van belang zijn bij middelengebruik (roken, alcohol, cannabis) komt aan bod. Tevens komt de vraag aan de orde of er een verband is met ander verslavend gedrag (bijvoorbeeld overmatig suikergebruik, koffie, internet, gaming).

Jacqueline Vink (1973, Hoogeveen), studeerde Biologie aan de VU. In 2004 promoveerde ze op de invloed van genen en omgeving op rookgedrag en nicotineafhankelijkheid . In de loop der jaren heeft Jacqueline Vink haar onderzoek uitgebreid naar andere middelen (cannabis, alcohol, koffie) en verslavend gedrag (internetverslaving). In 2015 werd zij benoemd tot hoogleraar bij het Behavioural Science Instituut van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Wilt u een interessante en boeiende avond meemaken? Via de www.dekinkel.nl -agenda-7 mei, is meer informatie beschikbaar over deze lezing.

Kaarten zijn te bestellen op: www.dekinkel.nl/kinkelacademie.html en bij boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, Bemmel.

Prijs : € 12,50 (inclusief kopje koffie/thee bij aanvang)

Datum : maandag 7 mei 2018

Aanvang: 20.00 uur in Cultureel centrum de Kinkel, van Ambestraat 1, 6681 AK Bemmel.

Reacties

Bekijk meer nieuws in de buurt »