Menu

Nieuws:

Energiefestival Blowlands

Windpark Nijmegen-Betuwe
16 mei 2018 , 124x gelezen

Zaterdag 16 juni barst Windpark Nijmegen-Betuwe van nieuwe energie tijdens Energiefestival Blowlands. De plek voor iedereen inde regio Arnhem-Nijmegen die meer wil weten over lokaal opgewekte duurzameenergie en zelf in actie wil komen.

Blowlands bestaat uit lezingen, debat, muziek,theater, kunst, een hackathon en knettergekke experimenten voor kids.

Ontdek hoe duurzame energie uit wind, zon en water werkt, met de professoren van MadScience. Bezoek de energieshow, waar de professoren proefjes doen waar je haren recht van overeind gaan staan. Of test je zenuwen in het VR-spel, waarbij je op 100 meter een windmolen moet repareren.

Kunstwerkop zonne-energie
Kunstenaar Anita Waltman bouwt met bezoekers een kunstwerk op zonne-energie, dat op locatie blijft tot de bouw van Zonnepark de Grift in 2019. Whizzkids en andere creatievelingen worden in een hackaton uitgedaagd om meer mensen bij de  energietransitie te betrekken.

Primeur:Energietafel
Een primeur is ook de Energietafel. Hiermee ontdek je spelenderwijs het effect van duurzame energiebronnen in jouw buurt. Wat heeft jouw gemeente nodig aanwind, zon of andere nieuwe energiebronnen om energieneutraal te worden? De energietafel laat het zien.

Blowlands is de start van Burgers Geven Energie, een platform voor iedereen in de regio Arnhem-Nijmegen die de energietransitie een impuls wil geven. Op burgersgevenenergie.nl kun je kennis en informatie uitwisselen en vind je inspiratie om zelf aan de slag gaan met duurzame energie in jouw omgeving. Daarnaast toert Burgers Geven Energie vanaf medio augustus door de regio met het Energiecircus, een rondreizend circustheater waar je in contact komt met mensen uit jouw buurt om samen de energietransitie een impuls te geven.

Toegang gratis. Meer informatie: burgersgevenenergie.nl

Reacties

Bekijk meer nieuws in de buurt »