Film, Sweet Dreams

  • 28 weergaven

Details

Donderdag 23 november 2023 van 20:00 tot 22:30 uur
Afgelopen
Markt 5, Bemmel

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen.
Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

De film van de Bosnisch Nederlandse regisseur Ena Sendijarevic heeft inmiddels 6 Gouden Kalveren gewonnen, een record in de Nederlandse filmgeschiedenis! Inmiddels is ook bekend dat Sweet dreams de Nederlandse Oscar inzending is in de categorie International Feature Film.

Over de organisator

Anne-Marie de Bruin
Anne-Marie heeft nog niets over zichzelf geschreven.