Openingsexcursie Familieroute Waterrijk-West Park Lingezegen

Webredactie

  • 41 weergaven

Details

Zaterdag 23 september 2023 van 09:30 tot 11:30 uur
Afgelopen
1e Weteringsewal
Elst, Nederland

In juni 2023 is in Waterrijk-West in Park Lingezegen de nieuwe Familieroute afgerond. Deze route is toegankelijk en geschikt voor het hele gezin. Om de afronding van de Familieroute te vieren nodigen we je graag uit voor een openingsexcursie georganiseerd door Staatsbosbeheer en Park Lingezegen op 23 september 2023! 

Familieroute Waterrijk-West

De Familieroute is een toegankelijke route over halfverharde paden dwars door de nieuwe natuur van Park Lingezegen. De route is volledig bewegwijzerd en geschikt voor bijvoorbeeld kinderwagens, scootmobiels en (elektrische) duwrolstoelen. Op deze manier willen we natuur toegankelijk maken voor iedereen. Samen met leden van SGO Overbetuwe en scootmobielclub de Krasse K(n)arren uit Arnhem is de route met grote zorgvuldigheid uitgezet. 

De route voert je langs de wuivende rietvelden van het Waterrijk en langs de randen van de Rijkerswoerdse Plassen. Tussen het riet kan je allemaal verschillende soorten vogels tegenkomen. Met een beetje geluk zie je het baardmannetje, de lepelaar of misschien zelfs een ijsvogel die over het water scheert. 

Ga mee met de openingsexcursie!

Tijdens de openingsexcursie ga je samen met een boswachter van Staatsbosbeheer en Park Lingezegen op pad over de Familieroute in Waterrijk-West. Onderweg vertellen we je alles over de natuur in dit deel van Park Lingezegen, hoe het tot stand gekomen is én wat voor mooie soorten vogels en dieren je hier tegen kan komen. De nazomer is daarbij een uitgelezen moment om te zoeken naar allerlei vogelsoorten die hier komen overwinteren of dit natuurgebied juist als tussenstop gebruiken! 

Iedereen is welkom op de openingsexcrusie, speciaal willen we daarbij gebruikers van (elektrische) duwrolstoelen en scootmobiels uitnodigen om deel te nemen. 

Programma

  • 09:30 - Ontvangst deelnemers Parkeerplaats Waterrijk West                      (1e Weteringsewal in Elst, precieze locatie: https://goo.gl/maps/2jKAqf5tsK9zYCWo9)
  • 09:45 - Start excursie
  • 11:00-11:15 - Terugkomst parkeerplaats Waterrijk West
  • 11:30 - Einde excursie

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 23 september 2023
  • Tijdstip: 09:30 -11:30
  • Locatie: Parkeerplaats Park Lingezegen aan de 1e Weteringsewal in Elst.
  • Tip: neem een verrekijker of camera mee.

Meld je aan!

Wil je mee op deze unieke excursie? Meld je dan aan via het deze link: https://parklingezegen.nl/agenda/openingsexcursie-familieroute-waterrijk-west/

Over de organisator

Webredactie
De webredactie stimuleert het gebruik van de website lentselucht.nl door de inwoners van Lent. We zoeken betrokken inwoners om actief mee...... Lees meer