Film Barbie

Theaterkerk Bemmel

  • 40 weergaven

Details

Donderdag 21 september 2023 van 20:00 tot 23:00 uur
Afgelopen
Markt 5, Bemmel

Wie kent haar niet: Barbie. De bioscoopfilm over Barbie is een absolute hit en heeft in een paar weken tijd al 1 miljard dollar opgebracht en in Nederland al 1 miljoen bezoekers.
Wat moeten we nog zeggen over de inhoud van deze film? In Barbie Land, een kleurrijke en ogenschijnlijke perfecte wereld geniet Barbie volop van het leven. Wanneer ze naar de echte wereld vertrekt, ontdekt ze al snel zowel de geneugten als de uitdagingen van het leven onder de mensen.
De NRC schrijft: “De film Barbie is grappig en gelaagd, wil Barbie vieren en kritisch bezien: is feministisch, divers en tegelijkertijd zo oogverblindend waterstofperoxide blond, uniform en zuurstokroze dat je ogen nog een paar dagen tranen”.
Op social media zeggen vrouwen dat ze hun relatie verbreken na het zien van de film.
“Deze Barbie Break-up houdt in dat je de film ziet en dan denkt: dit gaat over de positie van een vrouw in de wereld. En dan gaat je vriendje daarover zeiken”, zegt schrijfster Stella Bergsma.

Over de organisator

Theaterkerk Bemmel
De Theaterkerk Bemmel is gehuisvest in de voormalige R.K. Donatuskerk. Het is een sfeervolle locatie met een professionele theaterzaal me...... Lees meer