Concert VESPA Grensoverschrijdend

Webredactie

  • 28 weergaven

Details

Zaterdag 11 februari 2023 van 20:00 tot 22:30 uur
Afgelopen
Lindenberg Cultuurhuis
Ridderstraat, Nijmegen, Nederland

Op 11 februari 2023 vanaf 20.00 uur geeft de groep VESPA een concert in de Lindenberg. De titel van de avondvoorstelling is GRENS OVERSCHRIJDEND. Twee Iraanse gastmusici vullen de band aan.

VESPA bestaat uit vijf vaste musici die al jaren samen actief zijn. Het repertoire is gebaseerd op Nederlandse luisterliedjes en Franse en Belgische chansons.

Tijdens de voorstelling VESPA GRENS OVERSCHRIJDEND wordt het repertoire overgoten met een oosters sausje door gastmusicus Javid Ardani met zijn ney en gastzanger Hassan Tork met zijn betoverende zang. De ney is een fluit die een voorname rol speelt in Iraanse muziek. De authentieke klanken van de ney en de oosterse zang van Hassan vormen een nieuwe culturele mix. Zo ontstaat originele en verrassende muziek met een eigen klankkleur. Er wordt ook geïmproviseerd waarbij de klanken van de ney als uitgangspunt fungeren.

Javid Ardani is van Iraanse afkomst en woont bijna 5 jaar in Nederland. Hassan Tork komt ook uit Iran en woont 1½ jaar in Nederland.

VESPA bestaat verder deze avond uit: 

Guido Matthee: zang

Wim Gerrits: piano, accordeon, cajon,

Giel van Hinsberg: gitaar

Rod Atoon: basgitaar

Yvonne Mekaoui: dwarsfluit

Kaarten à €10,- verkrijgbaar via www.delindenberg.com

Over de organisator

Webredactie
De webredactie stimuleert het gebruik van de website lentselucht.nl door de inwoners van Lent. We zoeken betrokken inwoners om actief mee...... Lees meer