Details

Zaterdag 24 september 2022 tussen 13:00 en 17:00
Afgelopen
Notre Dame Des Arts
Rijksstraatweg, Ubbergen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op zaterdag en zondag tot en met 25 september 2022

Negen makers zochten sporen. Ze maakten omzwervingen in hun geschiedenis, hun omgeving, de natuur of in zichzelf. Ze onderzochten wat overblijft, wat een indruk achterlaat of wat verteld wil worden. Vanuit hun zoektochten en dat wat ze vonden ontstond de bijzondere groepstentoonstelling  ‘Sporen’. 

Van 3 tot 25 september kunt u ‘Sporen’ bezoeken in Ubbergen. 

De kunstenaars hebben verschillende achtergronden maar allemaal zochten ze  via Traject Blikopener een nieuwe manier om hun verhaal te vertellen.  Traject Blikopener brengt beeldend kunstenaars uit diverse disciplines samen. Onder de deelnemers zijn fotografen, schilders, grafici, textielkunstenaars, keramisten, filmers en soms schrijvers of muzikanten te vinden.

De deelnemende kunstenaars zijn Corina Frans, Corine Teuben, Jantine Hos, Judy Cerfontaine, Laura Bogaard, Margreet van der Meij, Natasja van Geel, Neelke Jacobs en Wieke Teselink.  

Wieke Teselink vertelt: “Sinds 1874 woont mijn familie op het erf, waar ook ik opgroeide. Drie generaties vrouwen in mijn familie heb ik mogen leren kennen. Deze vrouwen wonen op dezelfde plek: op de boerderij, omgeven met hetzelfde groen, met dezelfde verre horizon. Een generatielijn met een basis die zacht, stevig en kwetsbaar is. Een lange lijn aan verhalen in de grond waar generaties vrouwen de afwas deden, verliefd werden, onzeker waren en droomden. Ik dreef een aantal jaar geleden weg van de plek en vraag me af: Hoe huist de geboortegrond in mij?”

  • De expositie is te bezoeken tussen 13.00 uur en 17.00 uur in de weekenden van 3 en 4, 10 en 11, 17 en 18, 24 en 25 september.
  • Locatie is de Kunstkapel Notre Dames des Arts bij de Refer, Rijksstraatweg 37, 6574 AC Ubbergen.
  • Zondag 4 september om 15.00 uur vindt de opening plaats.

Meer informatie is te vinden op www.trajectblikopener.nl/sporen

Over de organisator

Judy Cerfontaine
Judy heeft nog niets over zichzelf geschreven.