lezing " kunstmatige intelligentie " bij Kinkelacademie Bemmel

  • 18 weergaven

Details

Maandag 30 mei 2022 tussen 20:00 en 22:00
Afgelopen
Cultureel centrum de Kinkel
Van Ambestraat, Bemmel, Nederland

Op maandagavond 30 mei verwelkomen wij in de lezingenreeks van de Kinkelacademie Sieuwert van Otterloo, IT deskundige. Hij zal spreken over AI ofwel Kunstmatige intelligentie.

AI is al aanwezig in ons dagelijks leven, denk aan robots, drones maar ook aan gezichtsherkenning, zoekmachines en de suggesties van Spotify of Netflix. Moeten we blij zijn met het feit dat machines /computers data ontvangen, verwerken en erop reageren? Of schuilen er ook nadelen of gevaren aan Kunstmatige intelligentie? Hoe zit het met onze privacy? En met ethische dilemma's met bijvoorbeeld zelfrijdende auto's: wie beslist er wanneer een auto moet uitwijken? Wie is er aansprakelijk bij eventuele schade? Bestaat er discriminatie door computers: hoe voorkom je dat computers vrouwen minder kansen geven?

Van Otterloo geeft in zijn lezing voorbeelden van nieuwe toepassingen van AI en er zal er met het publiek gestemd en gediscussieerd worden over hoe om te gaan met de risico's. Na de pauze is er zoals gebruikelijk gelegenheid tot het stellen van vragen.

Van Otterloo promoveerde in Computerwetenschappen en specialiseerde zich tot gerechtelijk deskundige. Hij adviseert o.a rechters in civiele procedures en als Functionaris voor Gegevensbescherming ook managers op het terrein van  bescherming van persoonlijke data en  privacy-gerelateerde zaken.

Het belooft een boeiende avond te worden die begint om 20.00 uur in de Kinkel, Van Ambestraat 1 te Bemmel. Tickets a 12,50€ (incl koffie/thee vooraf) zijn vanaf  10 mei online te verkrijgen op www.dekinkel.nl en  in de boekhandel De Toren van Bemmel . U bent weer van harte welkom.

 

 

Over de organisator

Programmacommissie Kinkelacademie
Programmacommissie heeft nog niets over zichzelf geschreven.