Groene Stadsader: café over het groene hart van onze stad

  • 109 weergaven

Details

Woensdag 13 april 2022 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Stichting Hortus Nijmegen
d'Almarasweg, Nijmegen, Nederland

Hortus Nijmegen aan de D'Almarasweg 22d maakt onderdeel uit van de Groene Campus van de Radboud Universiteit. En van de Groene Corridor, een doorgaande wandelroute die uiteindelijk zal lopen van de Waal tot aan de bossen van Heumensoord. 

Over die groene stadsader gaat het eerste Hortuscafé van 2022 op woensdagavond 13 april (20.00 uur) in de Theetuin van Hortus Nijmegen. Met de mogelijkheid om van te voren (19.00 uur) een begeleide wandeling te maken.

Leen Dresen, docent en onderzoeker cultuurgeschiedenis en milieuwetenschappen bij de Open Universiteit, vertelt tijdens het Hortuscafé over de Groene Corridor. Waarom is die er gekomen, wat is er al gerealiseerd en wat is haar ultieme droom?

Noelle Aarts, hoogleraar socio-ecologische interactie bij het Institute for Science in Society aan de Radboud Universiteit, heeft het over de absolute noodzaak om ons als mensen op een andere manier te gaan verhouden tot de natuur.

Robin Kop van Operatie Steenbreek vertelt kort hoe mensen hun eigen tuin eenvoudig kunnen vergroenen.

Presentator Ron Vervuurt draagt een gedicht voor dat hij speciaal voor deze avond heeft geschreven. En hij zorgt er op geheel eigen wijze voor dat het publiek volop in gesprek kan gaan met de sprekers.

Het Hortuscafé begint om 20.00 uur met een optreden van muzikanten Dirk-Wim in ’t Hof en Mohanad Ataya. Zij spelen en zingen nog vaker op deze avond.

Wandel mee
Wie wil, kan tussen 19.00-20.00 uur mee wandelen om de groene (stads)plannen ook echt te beleven. Eén wandeling leidt door een stuk van de Groene Corridor. De andere wandeling voert over de Groene Campus. Opgeven hiervoor kan bij de aanmelding voor het café.

Ticket kopen
U kunt van te voren een ticket (5 euro) reserveren via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/hortus-caf-de-groene-stadsader

Geef aan of u alleen naar het Hortuscafé komt of ook meewandelt.

Wat: Hortuscafé Nijmegen
Waar: D'Almarasweg 22d, Nijmegen
Wanneer: woensdag 13 april 2022
Tijd: 20.00-22.00 uur
(desgewenst met een gratis wandeling vooraf, aanvang 19.00 uur)

Over de organisator

Hortus Nijmegen
Kom aangewandeld in onze Botanische Tuin, of drink een kopje koffie/thee met een gebakje onder de Parasol in onze Theetuin. Spreek ook gerust onze vrijwilligers aan met je vragen.... Lees meer