Details

Zondag 16 januari 2022 tussen 14:00 en 16:00
Afgelopen
Markt 5, Bemmel

Voor regelmatige kijkers van Podium Witteman behoeft het Dudok Quartet Amsterdam eigenlijk geen introductie. Het is een van Nederlands meest creatieve en veelzijdige strijkkwartetten van dit moment. Zeer succesvol in Nederland, maar ook in de rest van Europa en zelfs in de VS. Met hun openhartig en bezield spel raken ze de kern van de muziek.

Het kwartet bestaat uit: Judith van Driel en Marleen Wester (viool), Marie-Louise de Jong (viola) en David Faber (cello). Deze musici zijn constant op zoek naar nieuwe connecties en dwarsverbanden in een repertoire dat reikt van Sjostakovitsj en Weinberg tot aan Mendelssohn, Mozart en Beethoven. Deze keer brengen ze o.a. werken van Rameau, Haydn en Brahms ten gehore.

Van welke muziekstijl je ook houdt, dit gedreven viertal speelt muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. De jonge muzikanten gaan een dialoog aan met het publiek en zorgen zo voor een intense muziekbeleving die je op het puntje van je stoel houdt!

  • Regelmatig te gast bij Podium Witteman en DWDD
  • 2019: Gouden label voor CD ‘Solitude’
  • Meerdere prijzen bij internationale muziekwedstrijden.

Over de organisator

Theaterkerk Bemmel
De Theaterkerk Bemmel is gehuisvest in de voormalige R.K. Donatuskerk. Het is een sfeervolle locatie met een professionele theaterzaal me...... Lees meer