Details

Vrijdag 10 december 2021 tussen 17:00 en 22:00
Afgelopen
Leemptstraat 34, Nijmegen

Vrijdag 10 tot en met zondag 12 december is de allereerste editie van het Storytelling Festival Nijmegen, in de Thiemeloods. Op het programma staan o.a. Eric Corton, Raphael Rodan, Soula Notos en TG Ilay. Luister dit weekend naar de verhalen van de ander, verdiep je eigen verhaal via workshops of kom kijken naar de verhalen achter Nijmegenaren in de expositie van ‘De Mensen uit Nijmegen‘. Het Storytelling Festival Nijmegen is een samenwerking tussen Thiemeloods, Storytelling Centre Amsterdam (The Amsterdam Storytelling Festival) en Meneer Otis en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland.

Programma

Op vrijdag neemt Eric Corton je met VLUCHT mee in de wereld van Max die onverwacht zijn veilige leven achter zich moet laten. In de muzikale voorstelling MANHOOD horen we zaterdag het verhaal van Sandro Lima, die in een harde mannenwereld op zoek gaat naar zijn eigen vrijheid. Meesterverteller Raphael Rodan neemt ons, samen met Erik Sjøholm in THE DONKEYS JAW, mee naar zijn jeugd in Israel aan de hand van eeuwenoude verhalen. We sluiten het weekend af met Ilay den Boer’s SALOMONSOORDEEL. Ilay ging, om de asielprocedure volledig te doorgronden, langs het asielzoekerscentrum, de IND én de Rechtbank Amsterdam, waar hij als griffier in opleiding de beroepsfase van afgewezen asielzoekers bijzat. Vanavond nodigt hij het publiek uit zich af te vragen waar wij met elkaar de wijsheid vandaan moeten halen voor een Salomonsoordeel. Hoe pakken wij met elkaar de verantwoordelijkheid?

Jeugdprogramma

Op zaterdag en zondag biedt het Storytelling Festival ’s middags familievoorstellingen aan. Ga op een muzikale reis door Kameroen in LIFE OF MATHEO of prikkel de verbeelding met Soula Notos’ VANDAAG BEN IK EEN LEEUW, MORGEN BEN IK…

Workshops

Ook kun je op beide dagen in de middag deelnamen aan storytelling workshops, op maandag van Meesterverteller Raphael Rodan (Engelstalig, volwassenen) en op zondag van Soula Notos (Nederlands gesproken, 6-12 jaar).

Expositie De Mensen uit Nijmegen

Met de doorlopende expositie ‘De Mensen uit Nijmegen’ wordt de bezoeker verder meegenomen achter de portretten die dagelijks op de populaire Facebookpagina verschijnen. Naast een selectie uit de enorme collectie beelden en verhalen uit de afgelopen jaren, zijn er nieuwe portretten en persoonlijke verhalen te zien. 

Voor wie
Volwassenen
Waarover
Kunst / cultuur, Veiligheid
Wat
Workshop, cursus, Tentoonstelling, Voorstelling, optreden

Over de organisator

Meneer Otis
Meneer Otis biedt een podium voor Jazz, Funk, Soul, Cabaret, Toneel. Nieuwe makers op spannende plekken...... Lees meer