Kerst 3-gangen Vegan Afhaalmenu (do 24 dec)

Lovingly Wholesome

  • 246 weergaven

Details

Donderdag 24 december 2020 van 16:00 tot 18:00 uur
Afgelopen
Duitslandstraat 4b
Nijmegen, Nederland

>> afhalen kan tussen 16.00 en 18.00u aan de Duitslandstraat 4b in Lent op donderdag 24 december<<

De afgelopen jaren kreeg ik al vaak de vraag of ik niet eens een kerst afhaalmenu kon doen. Ik was echter altijd druk met cateringopdrachten. Maar gezien de huidige omstandigheden leek het me geen gek plan om dat dit jaar wél eens te doen.

Ik heb zo’n plezier gehad aan het verzinnen van een heerlijk menu voor jullie en dit alvast koken en fotograferen afgelopen week  Hierbij het resultaat!

VEGAN 3-GANGEN KERSTMENU:

vooraf:
- “eetbare zon”, oftewel: pompoen-kokos-pinda soep met crunch van geroosterde zonnebloempitten afgeblust in tamari. en zwart sesamzaad

hoofd:
- vegan “stoofvlees” van jackfruit en oesterzwammen met bier, dashibouillon, gekaramelliseerde rode ui en doperwtjes, in een filodeegpakketje
- krieltjes uit de oven met Provençaalse kruiden en paprikapoeder + vegan citroenmayonaise
- geroosterde bospeentjes met mosterd-ahornsiroop glazuur en dragon
- salade van gemasseerde boerenkool met frisse dressing en appel, mandarijn, pompoenpitten en amandel

na:
- kerstige red-velvet-bounty-taart met een bodem van amandel & dadel, een tussenlaag van cashewroom en kokos op smaak en kleur gebracht met gevriesdroogde frambozen, en een topping van pure chocolade met kokosroom, gegarneerd met pistachenoten, kokosrasp en gevriesdroogde framboos.

Je kan dit menu afhalen op donderdag 24 december tussen 16 en 18u aan de Duitslandstraat 4b in Lent. Kosten zijn €34,50 per persoon. Je krijgt alles mee in composteerbare maaltijdverpakkingen en een uitgebreide instructie hoe je het thuis kan opwarmen en serveren. Het is het lekkerst om het 24 of 25 december te eten, maar je zou het ook kunnen bewaren voor 2e Kerstdag (26 december).

De uiterste besteldatum is maandag 14 december. Ik heb geen idee hoe het gaat lopen, maar ik heb al veel enthousiaste reacties gehad, dus ik raad je aan, als je enthousiast bent, zo vroeg mogelijk te bestellen want het kan ook wel eens vóór 14 december al vol zitten. Ik ga maar maximaal 40 porties maken en vol=vol…

Dieetinformatie:

– vegan (dus ook lactosevrij)
– bevat amandel en cashew
– bevat geen soja behalve een beetje zoute sojasaus (tamari) in het “stoofvlees”
– het filodeegpakketje bevat gluten maar je kan het ook zonder filodeeg bestellen, vermeld dit dan bij “extra notities” op je bestelformulier (mijn keuken is alleen niet 100% sporenvrij).

Praktische bestelinformatie:

Je betaalt in principe direct met iDeal bij het bestellen, tenzij dat je echt niet lukt. Klik in dat geval “betaling ter plekke”. Ik stuur je dan een mail met mijn rekeningnummer. Je bestelling is pas definitief als je betaling is aangekomen.

Voor de kerstgedachte:

Sinds februari 2019 hanteer ik voor mijn wekelijkse afhaalmaaltijden (altijd een wisselende eenvoudige maar gezonde en smakelijke daghap) een donatiesysteem. Wie wil, kan een extra maaltijd aankopen voor een onbekende die het financiëel niet breed heeft. Ik zorg dan dat die bij de juiste persoon terecht komt. Wellicht vind je het leuk naast je bestelling van dit kerstmenu ook één of meerdere maaltijden te doneren die dan in 2021 door mensen afgehaald kunnen worden die daar grote behoefte aan hebben? Dan kan je die er direct bij aanklikken en mee betalen. 

NB: een geplaatste bestelling van het kerstmenu kan na zondag 13 december niet meer geannuleerd worden, tenzij ik iemand op de wachtlijst heb staan die jouw portie(s) over wil nemen. 

Nog vragen? Mail gerust naar

Hartelijke groet,

Anneke Comello 

eigenaresse 'Lovingly Wholesome - Anneke kookt' uit Lent.

www.lovinglywholesome.nl

Over de organisator

Lovingly Wholesome
Anneke kookt …… Lovingly (liefdevol) en Wholesome (gezond)!Onder de naam Lovingly Wholesome verzorg ik catering, huiskamermaaltijden en w...... Lees meer