Energie..watt? Online uitzending over energie-opwek in Nijmegen-Noord

  • 342 weergaven

Details

Maandag 15 juni 2020 van 20:00 tot 21:00 uur
Afgelopen
Windpark Nijmegen-Betuwe
Griftdijk, Nijmegen, Nederland

Energiecoöperatie WPN en Burgers Geven Energie bouwen aan een bijzondere energiehub in Nijmegen-Noord. Ook op andere plekken in de stad ontstaan nieuwe ideeën om ons nu en in de toekomst van duurzame energie te voorzien. Kijk je 15 juni 20.00u mee naar de online uitzending over de plannen en wat ze betekenen voor de energievoorziening van onze stad?

In deze uitzending: Gerard van Gorkum (ARN), Bart Franssen (Park15) en Alie Hoksberg (Energiecoöperatie WPN). Gastheren: Ruud Schuurs en Pim de Ridder.

De link naar de uitzending vind je op Burgers Geven Energie. Start uitzending: 20 uur.

Programma

Energiehub de Grift in breder perspectief
 Ons elektriciteitsnet is niet ingericht op de onbalans die duurzame energie uit wind en zon veroorzaakt. We hebben slimme oplossingen nodig. De energiehub op de Grift is een antwoord en kan zorgen dat we ook in de toekomst nog steeds stroom uit ons stopcontact komt. Pim de Ridder (Wiek-II) legt uit hoe het zit.

Leentje buur
De bedrijven op Park15, aan de Griftdijk in Oosterhout hebben een uitdaging. Het elektriciteitsnet in Nijmegen-Noord zit vol; een netaansluiting op deze plek zit er voorlopig niet in. Het plan is om zelf energie op te wekken, met zon en wind, en op te slaan in een batterij.  Bart Franssen (Park15) legt uit wat er aan de hand is en of integratie met de energiehub op de Grift mogelijk is.

Smart grid Nijmegen
 In de stad Nijmegen zijn meer innovatieve ideeën gaande als het gaat om energie. Afvalverwerkingsbedrijf ARN wil met een 'smart grid' Nijmegen Zuid voorzien van lokaal opgewekte energie en warmte. Directeur Gerard van Gorkum (ARN) vertelt over het plan.

Wat gaat mij dat aan?
De windmolens en het beoogde zonnepark op de Grift spelen een centrale rol in de energiehub. Energiecoöperatie WPN is eigenaar van de windmolens en straks ook van het zonnepark. Wat is de rol van de coöperatie en burgers in het plan? Alie Hoksberg (WPN) reageert op de plannen.

Kijk voor meer informatie en een link naar de uitzending op burgersgevenenergie.nl

Studio de Grift is een initiatief van Burgers Geven Energie in samenwerking met Energiecoöperatie WPN. De uitzending vindt plaats vanuit het bezoekerscentrum van windpark Nijmegen-Betuwe, aan de Griftdijk in Nijmegen.

Over de organisator

Christine Wevers
Christine heeft nog niets over zichzelf geschreven.