Bloesemwandeling Ressen-Doornik

  • 236 weergaven

Details

Zondag 19 april 2020 van 12:00 tot 15:00 uur
Afgelopen
Doornik
Bemmel, Nederland

Zondag 19 april 2020
Start tussen 12 en 14 uur
in het Kasje van Doornik
voor jong en oud - deelname gratis

Wandel met ons mee door de prachtig bloeiende boomgaarden van Ressen en Doornik, tussen Lent en Bemmel. We lopen 7,5 km onder begeleiding van gidsen over het Klompenpad, met uitstapjes naar leuke initiatieven van natuurlijke landbouw en cultuurhistorie. De start en finish is in het prachtige Kasje van Doornik, waar koffie en thee geschonken wordt. Kom te voet, op de fiets of met de bus. Er is beperkte parkeergelegenheid voor auto's aan de Vossenpelssestraat (tegenover nr 45) en Zandsestraat (P-Lingezegen).

Op de bijzondere locaties vertellen gidsen over natuur en landbouw en de boeiende geschiedenis van het gebied. We bezoeken Doornik Natuurakkers, de Natuurboomgaard aan de Postweg, het Kasteel Ressen, de Ciderboomgaard 't Hamerstuk en de Biologische Hoogstamboomgaard Bellefleur. Het gebied is onderdeel van Park Lingezegen, de groene buffer tussen de bebouwing van Lent, Bemmel, Elst en Arnhem.

De wandeling eindigt bij het Kasje van Doornik waar u kunt zien en proeven welke mooie producten van het land komen (sappen, broden, meel, cider) en hoe die geproduceerd worden. U kunt ook een kijkje nemen in de heemtuin in wording. En u kunt uw belangstelling kenbaar maken om mee te doen met de diverse initiatieven. Tot ziens bij de wandeling!

Arno van der Kruis (Tel: 0612619049), Herman Teunissen, Louis Dolmans, Bernd Wondergem, Erik Blom
E-mail:


Over de organisator

Arno van der Kruis
Arno heeft nog niets over zichzelf geschreven.