Concert: Agnes Bergmeijer zingt Barbara

De Kleine Wiel

  • 287 weergaven

Details

Zondag 19 april 2020 van 15:30 tot 17:00 uur
Afgelopen
Karl Marxstraat 101, Lent

‘Hoe weinig moet je huilen om niet te verdrinken’

Agnes Bergmeijer zingt Barbara, begeleid en gearrangeerd door pianist Mike Roelofs, in vertaling van Peer Wittenbols.

Barbara, was een Franse chansonniere. Van de jaren 60 tot ver in de 90er jaren was zij zeer populair in haar land en ver daarbuiten. Haar liedjes gaan over de dood, de liefde, haar jeugd, vergankelijkheid, verlangen. Ze vangen de schoonheid van het verdriet. Je hoort haar nummers nog maar zelden. Tijd om haar liedjes opnieuw leven in te blazen. En nu in het Nederlands nog wel!

Voor Agnes Bergmeijer begon de liefde voor het Franse chanson, en met name voor de nummers van Barbara, al tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht. Agnes won destijds het concours de la chanson in de Kleine Komedie in Amsterdam met haar vertolking van Brel en Barbara. De afgelopen 25 jaar was Agnes op de bühne te zien in vele producties van het Nijmeegse theatergezelschap Kwatta en andere (jeugd)theater gezelschappen uit het land.

Mike Roelofs arrangeerde de nummers en begeleidt op piano en andere toetsinstrumenten. Hij studeerde aan het conservatorium in Maastricht. Vanaf die tijd richtte hij zich vooral op het spelen van jazzmuziek en het creëren van een eigen kenmerkende stijl en vocabulaire. Samen met Peer Wittenbols en Gerard van Maasakkers won Mike met het lied ‘Mijn Kind’ in 2013 de Annie M.G Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige lied.

Peer Wittenbols (toneelschrijver, scenarist en dichter) vertaalde eerder veel nummers van Jacques Brel voor de legendarische Brel-voorstelling van Toneelgroep Oostpool.

Over de organisator

De Kleine Wiel
De Kleine Wiel in het Nijmeegse Lent is een centrum voor ontmoeting, discussie, cultuur, vermaak en het leggen van nieuwe contacten. Het ...... Lees meer