LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

Adem Therapie Workshop: Biodynamic Breathwork

  • 15 weergaven

  • zaterdag 15 februari 2020
  • Tussen 14:00 en 17:00
  • Duitslandstraat 4, Nijmegen, Nederland
  • Elke 2 weken op zaterdag tot en met 28 maart 2020

Deze ademworkshop is een introductie naar Biodynamic Breathwork & Trauma Release System (biodynamicbreath.com). De ademsessie wordt ook gecombineerd met Healing Tao qigong, meditatie en Bio-energeitca oefeningen.

We ervaren vaak stress op dagelijkse basis, thuis of op het werk. Het lichaam reageert constant op verhoogde stressniveaus door de spieren samen te trekken om het probleem te 'doorstaan'. We erkennen deze weeën echter zelden totdat we pijn, ongemak of ziekte ervaren. Biodynamic Breathwork helpt het lichaam op een zachte manier bij het vrijmaken van diepe spierpatronen van stress, spanning en trauma. Het lichaam wordt aangemoedigd om terug te keren naar een evenwichtstoestand.

BIODYNAMIC BREATHWORK
Biodynamic Breathwork heeft als basis elementen van de lichaamsgerichte therapeutische benadering van Wilhelm Reich, de bio-energetische benadering van Alexander Lowan gecombineerd met de zachte technieken van Peter Levine's Somatic Experiencing. Biodynamic Breathwork gebruikt een specifieke vorm van verbonden ademhaling ondersteund door beweging, aanraking, geluid, bewuste emotionele expressie en TRE spanning release-oefeningen om levendigheid, bewustzijn en genezing op lichamelijk niveau te ondersteunen. Terwijl energie vrij door het lichaam mag stromen, ervaren we een diep gevoel van innerlijke vrede.

Om een idee te krijgen van hoe TRE (trauma and tension release exercises) oefeningen werken, kun je de video hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=9Flm8v8IKCg 


Gemelde voordelen van biodynamisch ademwerk zijn onder meer:

- Minder zorgen en angst
- Verminderde symptomen van PTSS
- Meer energie en uithoudingsvermogen
- Een verhoogd gevoel van levendigheid en bewustzijn van het lichaam.
- Meer verbinding met anderen
- Verbeterde concentratie
- Beter slapen
- Verminderde spier- en rugpijn
- Grotere emotionele veerkracht
- Genezing van oude verwondingen

OPZET
We beginnen de avond met een korte check-in, een uitleg van de verschillende elementen van Biodynamic Breathwork die we zullen ervaren. We beginnen de sessie met een warming-up met elementen van Healing Tao qigong, Bio-energetica en Reconnective Dance. Deze opwarming wordt gevolgd door de ademsessie die ongeveer een uur zal duren. We eindigen met ontspanning, integratie en delen.

CONTRA-INDICATIES
- Zwangerschap
- Hartproblemen en hypertensie
- Ernstige psychiatrische symptomen
Neem contact met mij op via telefoon of e-mail als u vragen heeft over contra-indicaties of over de ademworkshop.

PLAATS
Woongemeenschap Eikpunt
Duitslandstraat 4, 6663LE, Lent

AANMELDEN
Er is een beperkt aantal mensen die aan de ceremonie kunnen deelnemen. Het is daarom nodig om uw deelname te reserveren.
Meld je aan via mail / telefoon / whatsapp
E-mail:
Tel: 06-87628960

KOSTEN
De kosten voor de workshop zijn €25.

MEEBRENGEN
- lichte kleding
- een (dons) deken om op te liggen
- een deken om je te bedekken
- een fles water

PRIVE SESSIES
Ik bied ook één op één adem-, beweging- en lichaamstherapie sessies die je kunt boeken. Deze groeps-ademworkshops kunnen u een idee geven van wat deze privésessies kunnen omvatten. Als je graag alleen sessies doet, kun je hiervoor contact met me op nemen.

ARIE SCHOCKAERT
Arie is een interdisciplinaire kunstenaar, lichaamsgerichte therapeut en leraar van psycho-spirituele oefeningen. Hij heeft een actieve dansmeditatie gemaakt, Reconnective Dance, en ontwikkelt deze voortdurend. Deze creatie is het resultaat van zijn onderzoek en ervaring met veel verschillende psycho-spirituele oefeningen. Hij is Healing Tao-leraar en Biodynamic Breathwork facilitator. Zijn passie is om deze oefeningen op zijn eigen unieke manier toegankelijk te maken voor de wereld! In zijn praktijk en workshops gebruikt hij eigen muziek om deze psycho-spirituele oefeningen effectiever en toegankelijker te maken.

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.