Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Muziekfestival Lingewaard in de startblokkenBEMMEL - Aanstaande zondag 14 juli vindt in Bemmel een nieuw evenement plaats: Het Muziekfestival Lingewaard! Dit festival bestaat uit de eenmalige samenvoeging van het “Internationaal Kapellenfestival Bemmel” en het Korenfestival “Bemmel Zingt”. Dit i.s.m.
 de ondernemersvereniging Beleef Bemmel.

Het centrum van Bemmel staat dan in het teken van de muziek. Om 11.30 zal op het Marktplein een gezamenlijke opening zijn waarbij 1000 muzikanten het lied “Rosamunde” ten gehore gaan brengen. Na de spectaculaire opening verspreiden de koren en de blaaskapellen zich over het dorp.

Er staan twee podia op het Kinkelplein waar de gehele middag gezellige blaasmuziek te horen is. Denk aan het Oktoberfest, maar dan in de zomer! Bier en broodjes met Bratwurst zijn aanwezig. De kapellen die optreden komen uit binnen- en buitenland: Die Heitere Kapelle uit Montfoort, de Reifholzkapelle uit Boven-Leeuwen en helemaal uit Zwitserland Spiel der Luzerner Polizei. Dat er dit jaar weer een Zwitsers muziekgezelschap in Bemmel te horen is mogelijk gemaakt door de Stichting Zwitserse Week. Ook de organiserende partij, Egerländerkapel De Leemkuulers, zal acte de préséance geven.

Op 5 podia verspreid door het centrum (Marktplein, plein bij de Albert Heijn, bij Rest. Da Giorgio, bij Het Wapen en bij Cafetaria Moos) zullen 20 verschillende koren uit heel Nederland het levenslied ten gehore brengen. De koren hebben zich in verschillende formaties al in oktober 2018 aangemeld om in Bemmel op te komen treden en brengen natuurlijk hun supporters mee. Aan enthousiasme zal het dus zeker niet ontbreken.

Naast alle muzikale activiteiten zullen alle winkels open zijn en is er voldoende vertier voor de kinderen.

Graag tot ziens op 14 juli in Bemmel!

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.