Weekendopenstelling kerk Ressen

  • 27 weergaven

Details

Zaterdag 13 juli 2024 van 11:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Kerkenhofstraat 3, Ressen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op zaterdag en zondag tot en met 29 september 2024

Velen kennen de kerk van Ressen van de buitenkant. Je passeert de plek regelmatig, maar de deur is meestal dicht. Vanaf mei tot oktober zet de kerk in Ressen iedere zaterdag en zondag haar deuren weer open. Een team van vrijwilligers ontvangt dan graag toevallige voorbijgangers of bewuste bezoekers die van de kans gebruik willen maken om eens dit kerkje aan de Kerkenhofstraat 3 van binnen te bekijken.

Gasten kunnen van 11.00 tot 17.00 uur binnen lopen en genieten van de rust, even stilstaan bij het leven van alledag of een kaarsje branden. Bent u geïnteresseerd in de historie van deze bijzondere kerk, dan is een bezoek ook zeker aan te bevelen: dit is een van de oudste Romaanse kerken in Nederland. Het interieur en een diapresentatie geeft een goed beeld van de lange historie en de gastvrouwen en -heren vertellen er graag over. Ook zijn er boeken te koop met meer informatie over deze historische plek.

Beleef de kerk met live muziek

Elke zondag van de maanden mei t/m september is er van 13.00 tot 16.00 live muziek in de kerk. Vrijwilligers die een muziekinstrument bespelen laten dit graag aan de bezoekers horen. Orgel, piano, diverse blokfluiten, trekzak en percussie komen in deze kerk goed tot hun recht. Loop gerust binnen om van deze amateurmuziek te genieten.

Meer informatie op www.pleisterplaatsressen.nl.

Over de organisator

Pleisterplaats Ressen - ontmoeting - bezinning - stilte -
Voor wie op zoek is naar ontmoeting, bezinning en stilte, maar dit niet in een kerk zoekt/vindt.... Lees meer