Nationale Diabetes Challenge

GezondinNijmegenNoord

  • 53 weergaven

Details

Woensdag 10 juli 2024 van 19:00 tot 20:00 uur
Afgelopen
Moeke Nijmegen
Willem van Arenbergstraat, Nijmegen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op woensdag tot en met 11 september 2024

Gezond in Noord doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2024.

Vanaf woensdag 1 mei wandelen wij elke week, 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt.  Wil je werken aan je gezondheid en doe je dit graag samen met anderen? 

Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen! 

Wat is Gezond in Noord?

Gezond in Noord is een initiatief voor en door inwoners in Nijmegen-Noord (Lent, Oosterhout, Ressen) die samen gezonde en gezellige activiteiten organiseren. We worden daarin ondersteund door lokale zorg- en welzijnsprofessionals. Neem eens een kijkje op onze website: 

www.gezond-in-nijmegen-noord.nl

 

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

 De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast nog gezellig. Ook na de Nationale Diabetes Challenge blijven we vanuit Gezond in Noord wekelijks wandelen op de woensdagavond. 

Start wandelingen Op woensdag 1 mei om 19.00 uur start de eerste wandeling van de groep bij Moeke aan de Lentse Plas. 

We houden rekening met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we naar een wandelafstand van 3 of 5 kilometer. Willen mensen een grotere afstand lopen, dan kijken we samen hoe we dat kunnen organiseren. 

We sluiten de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af op het NDC Festival op 28 september in Arnhem. Dit is niet verplicht, maar wel heel leuk! 

Hoe kan ik meedoen?

Iedereen is welkom, ook als je geen diabetes hebt. Je kunt je HIER: 

https://www.nationalediabeteschallenge.nl/gezond-in-nijmegen-noord/ aanmelden. Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. Deelname is gratis. Meelopen is op eigen risico. Er is elke week een wandelbegeleider en een professional aanwezig. Meer weten? Bezoek de website 

www.nationalediabeteschallenge.nl/gezond-in-nijmegen-noord/

 of stuur een mail naar

Verdere achtergrondinformatie

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. 

Over de organisator

GezondinNijmegenNoord
Gezond in Noord is een initiatief voor en door inwoners van Nijmegen-Noord, Lent en Oosterhout.Een burgercollectief is een groep inwoners...... Lees meer