Menu

Activiteit:

Watermonsters in de Ooij!

Geplaatst door: Tessa Buck
Begint op: woensdag, 16 mei 2018 om 14:30
Eindigt op: woensdag, 16 mei 2018 om 16:30
Locatie: Kerkdijk, Ooij, Nederland

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat er allemaal leeft onder water? En ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Ga dan op woensdag 16 mei mee op een excursie waarin watermonsters centraal staan. We gaan wateronderzoek doen in de grote visvijver in Ooij. Deze spetterende ontdekkingstocht naar waterdieren wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei.

We zijn deze middag te gast bij Hengelsportvereniging De Voorn. We starten om 14.30 uur op de Kasteelse Hof in Ooij (ingang op de Kerkdijk, tussen huisnummer 8 en 10). Gidsen van IVN Rijk van Nijmegen staan je daar op te wachten met schepnetten, loepen en zoekkaarten. Met het net scheppen we waterbeestjes uit het water. Daarna nemen we deze 'watermonsters' onder de loep. Met behulp van zoekkaarten proberen we de diertjes op naam te brengen. Een hengelsporter geeft uitleg over de verschillende soorten vissen die in het water leven en vertelt hoe je op een goede manier kunt vissen.

Trek kleren aan die nat mogen worden en neem voor de zekerheid een regenjas mee. Onderweg krijg je wat te drinken. Om 16.30 uur komen we bij de ouders terug.

Deelname kost € 3,00. Schrijf je vooraf in bij De Bastei: ga naar debastei.nl/ontdekkingstocht of bel 024-3297070.

Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl of www.ivn-nijmegen.nl.

Bekijk alle activiteiten in de buurt »